Zoeken

Belangrijke items

 
 
 
KWB Sint Martinus Kontich

21ste GROTE ROMMELMARKT

Zondag 14 juli 2024


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KWB Kookclub

Het doel van de Kookclub is het beoefenen van de kookkunst in al zijn aspecten, op een zo breed mogelijke basis recepten uitproberen en bespreken, alsook  de kennis op deze wijze vergaard ten dienste stellen van de leden en de KWB in het bijzonder. Dit alles in een kameraadschappelijke sfeer.

Werking

7 kookavonden per werkjaar komen we bij elkaar op de derde vrijdag van de maand (uitgezonderd 3 avonden waar we onze dames uitnodigen, dit gebeurt op de zaterdag).  De leden, allen KWB-leden (verplicht volgens de statuten) zijn verdeeld in diverse  kookgroepen.  Deze groepen stellen om beurt een menu samen.  Zij begeleiden deze menu van aankoop tot het opdienen.  Dit met de hulp van alle aanwezige leden.  Zij zijn vrij wat betreft de keuze van het menu.  Het aantal gangen speelt geen rol.  Dit kan gaan van een eenvoudig √©√©npansgerecht tot een feestelijk 4-gangen menu.  Het enige richtpunt is de prijs.

Tijdens de kookavonden waarop de dames zijn uitgenodigd zijn het de diverse groepen die elk 1 gerecht van het menu voor hun rekening nemen.  

Andere activiteiten van onze kookclub

Buiten deze 7 kookavonden staan we ook in voor het jaarlijkse solidariteitsinstuif, zo'n beetje ons geesteskind, een solidariteitsmaaltijd waarvan de opbrengst overgemaakt wordt aan diverse verenigingen uit de parochie.  Ook  onderafdelingen doen regelmatig een beroep op ons voor diverse activiteiten en/of gebruik van materiaal.  

Restaurantdag

De jarenlang georganiseerde "Gastronomische avond" in maart is vervangen door een "Restaurantdag"

Dat zijn zowat in grote trekken de voornaamste activiteiten van de kookclub.

Het enige nadeel van de kookclub is dat we beperkt zijn door de infrastructuur, zodat een omvangrijke groep niet doenbaar is. 

Meer info op de website

Voorzitter Torfs Luc

Hagenbroeksesteenweg 264A Lier

0488 479 326
Secretaris Aerts Danny

Groeningenlei 46  Kontich

0494 188 789
Public Relations Maertens Willy

Hoogbunderlaan 48  Kontich

0474 227 130
Materiaalmeester Van de Putte Bart

Duivenstraat 4  Kontich

0484 292 407
Zaalmeester Puttenaers Florent

's Herenlei 13  Kontich

0486 034 923